sábado, 11 de junio de 2011

EL QUE SABEM I NO SABEM DE LA XOCOLATA


1.   El cacau és d’origen africà.
Fals. El cacau és d’origen americà, concretament originari de Mèxic (asteques).        

2.   La xocolata s'obté d'una planta anomenada cacau.
Cert.

3.   Segons la mitologia, la xocolata és un regal dels déus als homes.
Cert.

4.   Originàriament, la xocolata es consumia amb sal, i no amb sucre.
         Fals.

5.   Els països del 3r Món consumeixen la xocolata, mentre que els del 1r Món cultiven el cacau.
Fals. Els països del 1r Món consumeixen la xocolata, mentre que els del 3r Món cultiven el cacau.

6.   El cacau es cultiva sobretot en climes freds.
Fals. Es cultiva en climes càlids.

7.   Es diu que el consum de xocolata pot provocar acne juvenil.
Fals. Segons un estudi als EEUU, no hi ha cap aliment que provoqui acne.

8.   El consum de xocolata en forma d'ous i de mones és típic de les celebracions de Pasqua.
Cert.

9.   Menjar xocolata pot provocar insomni.
Fals. Provoca sensació de plaer.

10. La xocolata és un producte hipocalòric.
Fals. El que fa que la xocolata sigui hipocalòrica és el sucre i els altres components que se li posa amb una gran quantitat de calories. El cacau pur no té gaire quantitat de calories.


11. Hi ha qui diu que el consum de xocolata modifica negativament l'estat d'ànim.
  Fals. La xocolata modifica positivament l’estat d’ànim.

12. Alguns estudis afirmen que el consum de xocolata genera endorfines.
Cert.

13. En molts productes qualificats de "xocolata", el component principal no és cacau, sinó el sucre.
Cert.

14. Nestlé, una de les empreses productores més importants del món, respecta rigorosament els principis del Comerç Just.
Fals. No respecta els principis del Comerç Just.

15. Van ser els anglesos els qui van portar el cacau i la xocolata cap a Europa.
Fals. Van ser els espanyols.

16. Als Estats Units es menja gairebé 10 vegades més xocolata que a l'Estat espanyol.
Fals.
17. En l'antiguitat es feien servir les llavors de cacau com a moneda.
     Cert.

18. Es va trigar molt poc temps a convertir la xocolata en un aliment sòlid.
       Fals. Es va solidificar, per primera vegada, al segle XIX.

No hay comentarios:

Publicar un comentario