Costa de Marfil, Ghana, Brasil, Indonesia, Malàisia.
2. Feu un llistat amb els 5 països que consumeixen més xocolata.
Suïssa, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Irlanda.
3. Elaboreu un gràfic explicatiu per a les preguntes 1 i 2, així com un mapa on situeu aquests països. Hi surt Espanya en cap de les llistes? No surt en cap.
Països productors (tones):
Països consumidors (tones):
Mapa mundi:
4. Quin és el consum per càpita (quilos de xocolata per habitant) en els 3 primers països de l'activitat 2?
Suïssa : 11’4 kg/hab., Regne Unit : 9,5 kg/hab., Bèlgica : 8,6 kg/hab.
5. Per saber-ne més (activitat extra, no obligatòria).
b) Expliqueu breument quin és el procés per convertir el cacau en xocolata.
Primer, les llavors de cacau que han estat sotmesses al tractament s'envien a les fàbriques xocolateres; quan arriben, s'examinen i es classifiquen. Després, les llavors es renten i es torren per a que augmenti l'aroma i sigui més fàcil el despreniment de la seva pell. A continuació, es duu a terme la torrefacció de les llavors que ja estan torrades; aquest procés es realitza per a la qualitat del producte. Més tard, se li treuen les closques a les llavors. Les llavors sense pell es molen; llavors, passen a través d'una bateria de molí amb una temperatura entre 60-80º durant unes hores (entre 18 i 72 hores, depèn de la textura de la xocolata que es vulgui fer). Com a conseqüència de la trituració, el teixit cel·lular de les llavors, que té entre 50-60% mantega de cacau, permet que aquesta mantega es desprengui. El resultat és una pasta densa. Aquesta pasta s'escalfa a 100º, per a després ser impulsada a premses hidràuliques. D'aquesta manera, s'extreu molta quantitat de mantega de cacau que es filtra entre els blocs. És així com la pasta de cacau es presente en forma de pa o motlle.
No hay comentarios:
Publicar un comentario